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February 16, 2006

Tisha S. Campbell

lowa State University

Purchasing Department

3616 Administrative Services Building
Ames, |A 50011-3616

Re: Sales Tax Exemption
File No: LR-06-053

Dear Ms. Campbell:

This is in response to your letter of February 2, 2008, in which you asked that we provide you with a statement verifying lowa
State University’s exemption from sales and use tax. Your request has been assigned the file number listed above. Please use
this number in any further correspondence with the Tax Commission concerning this request.

This is to confirm that lowa State University does qualify for sales tax exempt status pursuant to Section 27-65-111(g),
Mississippi Code of 1972. This Section provides that sales of tangible personal property or services made to elementary and
secondary grade schools, junior and senior colleges owned and operated by a corporation or association in which no part of the
earnings inures to the benefit of any private shareholder, group or individual, and which are exempt from state income taxation
are exempt from sales tax. This exemption does not apply to sales of property or services which are not to be used in the
ordinary operation of the school, or which are to be resold to the students or the public. As a prerequisite to exemption, the
sale of property or charge for services must be sold directly to, billed directly to and paid for directly by the exempt
entity.

This exemption applies to sales of annuals, awards, articles of clothing or jewelry given in recognition of accomplishments and
rental of caps and gowns when sold o, billed to, and paid for directly by the school. However, this exemption does not apply to
sales of tangible personal property or services to contractors purchased in the performance of contracts with the exempt entity,
nor the employees of the exempt entity, although the contractor or employee may be reimbursed for the expense by the exempt
entity. The exemption also does not apply to Production Taxes nor Contractors Taxes levied by Sections 27-65-15 and 27-65-
21, Mississippi Code of 1972, respectively.

You may provide a copy of this letter to your vendors in order to substantiate your exempt status. Should you have any other
questions, feel free to contact this office at (601) 923-7015.

This letter ruling is based on the specific facts and circumstances that you communicated to the Tax Commission. This ruling is
not binding on the Commission if these facts and circumstances are inaccurate, contain a material omission of a relevant fact or
facts to the issue(s) presented or if such facts and circumstances change. This letter ruling is also only valid for seven (7) years
from the date of this letter. At the end of this seven (7) year period, you are free to update your information and request another
letter ruling if you wish. This ruling is only applicable to you or to your client if you are requesting this ruling on behalf of another
and can only be relied upon by the person for whom the ruling was requested.
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If the facts and circumstances presented in your request are accurate, complete and do not change for the seven (7) year period
indicated above, the person for whom it was requested can rely upon this ruling unless and until there is a change in the law or
regulation or the issuance of judicial decision that indicates that the ruling is no longer correct or the Commission retracts the
ruling. The Commission does reserve the right to retract this ruling if it later determines on its own review that the ruling is
wrong. Such a retraction would be in writing and the effect of the retraction would be prospective from the date of retraction
letter.

You may provide a copy of this letter to your vendors in order to substantiate your exempt status. Should you have any other
questions, feel free to contact this office at (601) 923-7015.

Sincerely,

/M Dk
Greg Duke, Deputy Director

Sales and Use Tax Bureau



