STATE AX COMMISSION
800 Park Blvd., PlazalV e Boise.ID o 83722

January 27, 2006

Tisha S. Campbell

lowa State University
Purchasing Dept.

3616 Administrative Svcs. Bldg.
Ames, lowa 50011-3616

RE: Sales to Educational Institutions.
Dear Ms. Campbell:

[ am writing in response to your letter inquiring about the Idaho sales tax exemption for sales to
educational institutions. Such sales are exempt pursuant to Idaho Code § 63-36220. To qualify for the
exemption the sale must be made directly to the university. If a sale is made to an employee the sale is
taxable even if the employee is reimbursed for the expense. If the purchase is made with a credit card that
will bill the charge to the university it will still qualify for the exemption.

Sincerely,

James P. Husted
Tax Policy Specialist
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